Nama produk : PECAH BELING PLUS BIOTEA
Kod Produk : TPJ020
Berat : 2g x 30 uncang
Harga : RM49.90
Kod Produk : TPJ020
Berat : 2g x 30 uncang
Harga : RM49.90
Orga-V Pecah Beling+Jiaogulan merupakan
satu revolusi baru di dalam produk kesihatan. Daun Pecah Beling mengandungi
kalium, asid silikat, kalsium dan natrium yang tinggi dan beberapa sebatian
lain, seperti saponim, flavonoid, glikosida, sterol, kelas terpen, dan lemak.
Kalium adalah diuretik yang baik
untuk melarutkan batu karang yang terbentuk dari kalsium oksalat dan kalsium
karbonat dalam pundi hempedu dan ginjal. Kajian saintifik mendapati bahawa
Jiaogulan (Gynostemma Pentaphyllum) mampu mencegah penyakit dan
mempunyai ciri-ciri terapeutik.
Ia mengandungi paras saponin yang tinggi, asid amino, vitamin dan protein. Ia
merupakan herba yang terkenal dengan kesan anti-oksidan dan kesan adaptogenik.
Kebaikan Pecah
Beling Plus Biotea
· Menghilangkan batu karang
Menghentikan perkembangan sel
kanser
Membunuh sel kanser melalui apoptosis
Menurunkan
kolesterol
Efektif sebagai anti-diabetes dan anti-mikrob
Digunakan secara tradisional untuk diabetes
Masalah
haid
Sebagai
agen diuretic
Mengawal tekanan darah
Sokongan fungsi kardiovaskular
Memelihara keseimbangan hormone
Meningkatkan sistem imunisasi tubuh
Bersifat
adaptogenik bagi menghilangkan stress
Adaptogenik
Masalah adrenal
Bronkitis
Sistem imunisasi
Stroke dan penyakit jantung
Sistem pencernaan yang sihat
Mengandungi Gipenosides aktif
Perlindungan Radioaktif
Peningkatan daya Seksual
Mempertahankan fungsi otak yang sihat
Meningkatkan tenaga dan prestasi sukan
·
Cara hidangan :
(1 uncang = 1 jug)
Rendamkan 1
uncang pecah beling + biotea ke dalam jug
air suam sekurang-kurangnya selama 3-5 minit sebelum minum. Minuman
sedia untuk diminum. Boleh di minum sepanjang hari.
Minuman pecah beling + biotea ini juga boleh
di sediakan bersama ais
Minuman pecah beling + biotea ini juga boleh
di sediakan bersama ais
KANDUNGAN
ANTIOKSIDAN
Daripada kajian yang dilakukan oleh Fakulti Perubatan dan Sains
Kesihatan, UPM, daun pecah beling
mempunyai kandungan mineral yang sangat tinggi seperti kalium (51%),kalsium (24%), natrium (13%), ferum (1%)
dan fosforus (1%). Daunnya juga mempunyai kandungan
vitamin C, B1, B2 yang agak tinggi dan banyak bahan yang lain seperti katekin dan tannin.Kesemua kandungan yang dinyatakan menyumbang
kepada paras jumlah
antioksidan (total antioxidant activity) yang sangat tinggi jika dibandingkan dengan yerbamate dan vitamin E
(alfa-tokoferol). Pengambilan harian (5 g/hari)sebagai teh herba dapat memberikan nutrisi tambahan dan antioksidan yang diperlukan dalam
tubuh untuk meningkatkan sistem imunisasi.
Kebaikan:
Mencegah penyakit kanser
Mencegah penyakit arthritis
Mencegah penyakit jantung
Menghapuskan radikal bebas yang bahaya
Mengelakkan kerosakkan tisu
Malambatkan proses penuaan atau masalah kerencatan
AGEN DIURETIC
Daun Pecah Beling
mengandungi kalium, asid silikat, kalsium dan natrium yang tinggi dan beberapa
sebatian lain, seperti saponim, flavonoid, glikosida, sterol, kelas terpen, dan
lemak. Kalium adalah diuretik yang baik untuk melarutkan batu karang yang
terbentuk dari kalsium oksalat dan kalsium karbonat dalam pundi hempedu dan
ginjal. Kami telah menyediakan
formula teh daripada daun pecah beling. Teh pecah beling ini telah menunjukkan tahap antioksidan yang sangat
tinggi, merencatkan pertumbuhan sel nkanser payudara dan kanser ovari. Ia juga
berkesan untuk menurunkan paras gula dalam darah tikus yang diaruh diabetis.
Hasil yang menarik lagi ialah di mana teh pecah beling ini mampu untuk
merencatkan pertumbuhan 2 daripada 9 mikroorganisma yang dikaji iaitu Streptococcus sobrinus dan Streptococcus Mutans. Bakteria yang disebutkan
ini adalah bakteria yang menyebabkan karies gigi.
Kebaikan:
Melarutkan batu karang
Merencatkan pertumbuhan sel kanser payudara dan ovari
Menurunkan paras gula
Merencatkan pertumbuhan 2 daripada 9 mikroorganisma didalam badan manusia
Kelopak bunga Rosella mengandungi
Vitamin C yang tinggi iaitu 3 kali lebih
Vitamin C dari blackcurrant dan 9 kali lebih dari buah limau. Kajian
menunjukkan ia mengandungi kandungan Vitamin C sebanyak 260-280 mg/100g. Ini
membuktikan bahawa Rosella mengandungi lebih tinggi Vitamin C dari buah jambu
batu dan buah oren.Vitamin C amat diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikkan
tisu badan. Ini dapat membantu tubuh badan menghasilkan kolagen, iaitu protein
penting yang digunakan untuk
membina kulit, tendons, ligaments, and salur darah. Vitamin C perlu untuk penyembuhan
luka, memperbaiki dan memelihara tulang dan gigi. Vitamin C juga adalah
antioksidan, bersama-sama anthocyanins dan pelbagai nutrisi lain dari tumbuhan.
Kebaikkan:
Mengatasi masalah Jantung
Menurunkan tekanan Darah Tinggi
Common Cold
Mengubati kanser
Asthma (Lelah)
Memulihkan kemerosotan penglihatan
Osteoarthritis (masalah sendi)
Pre-eclampsia (tekanan darah tinggi ketika hamil)
Meningkatkan Imunisasi badan
